Tiramisu reţetă cu frisca

de diaconta in Torturi, 9 Ian 2011 | 15537 vizualizari

 

Desi am promis ca nu mai "pacatuiesc" o vreme,am avut o ......scapare.Sper ca voi fi iertata.-Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare piscoturi
  • 250 gr Mascarpone
  • 4 oua
  • 300 ml frisca
  • 120 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • O cana cafea neindulcita
  • Sirop de zahar
  • Glazura duo de la Dr.Oetker  

Pentru decor:

  • Piscoturi discuri
  • Wafer rolls
  • Cacao indulcita
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Crema:

Se separa ouale.Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca si se pun pe baie de aburi pana cand se obtine o spuma densa si zaharul s-a topit.Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat.Frisca se bate si se pune la frigider.

Amestecam crema Mascarpone si dupa ce compozitia de galbenusuri s-a racit,o incorporam usor in aceasta.

Se adauga amestecand usor si frisca batuta.Se va obtine o crema de o consistenta placuta.

Se fierbe siropul de zahar in care se adauga si zeama de lamaie.

Se fierbe cafeaua.

Desi cafeaua e specifica acestei prajituri,eu prefer sa inmoi piscoturile si in sirop de zahar.Adica alternez piscoturile inmuiate in cafea cu cele inmuiate in sirop.Sau daca prajitura a fost pentru copii, le-am inmuiat doar in sirop.

Pentru randul de jos,am inmuiat piscoturile doar pe partea care vine deasupra,altfel se vor lipi de platou.

De altfel, piscoturile trebuie doar trecute prin lichid,altfel se vor inmuia prea tare.

Se alterneaza randurile de piscoturi cu randuri de crema,in functie de cat de inalt doriti sa iasa.

Ultimul rand trebuie sa fie de crema iar deasupra am pus moate de frisca.

Pe margine am pus piscoturi pe care am pus glazura  si wafer rolls.

Deasupra presaram cu generozitate cacao.Eu am avut o cacao indulcita,special facuta pentru prajitura.

Se da la frigider pana cand se intareste crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (140)

diaconta 1

19.08.2011, 19:11

Vyoleta,e istorie deja,dar maine am in plan sa fac Tiramisu,asa ca te inscriu pe lista

Mitinita 1

28.12.2013, 23:15

Imi place ideea cu wafer rolls-urile

diaconta 1

28.12.2013, 23:43

Miti,sa stii ca-i faina,doar ca n-am avut destule si le-am combinat cu piscoturile

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Arici